Van Young Professional tot consultant bij VanMeijel

In 2023 startte het Young Professional Programma. 10 jonge mensen zijn gezamenlijk bij VanMeijel begonnen om alles te leren over onze software oplossingen en klanten. In dit programma werden ze meegenomen in trainingen en werkzaamheden gericht op een balans tussen de theorie en de praktijk. Na 10 maanden waarin ze klanten bezochten, in meerdere teams mee mochten werken en uiteindelijk een specialisatie kozen, hebben ze het programma afgerond. Wat vonden ze zelf van het programma en waar staan ze nu? We vroegen het aan David, Dennis en Jelmer.

David
Het Young Professional Programma afgelopen jaar heb ik ervaren als een waardevolle ervaring waarin ik veel heb geleerd. Bijvoorbeeld de systemen en ook de klanten van VanMeijel heb ik door het programma goed leren kennen. Ook mocht ik met verschillende grote projecten meelopen. Wat ik mooi vind is dat ik al snel echt zelf toegevoegde waarde kon leveren aan deze projecten en ook zelfstandig aan de slag mocht. Daarbij kon ik zelf aangeven waar mijn interesse naar uitging en mij daar verder in verdiepen.

Nu het programma is afgelopen, houd ik mij bij VanMeijel druk bezig met projectmanagement in het Metacom Projecten team. Dit zorgt voor mij voor een lekker gevarieerde week waarbij ik de werkzaamheden kan doen waar ik ook zin in heb.

Dennis
Het afgelopen jaar heb ik tijdens het Young Professional Programma het bedrijf, de klanten en de verschillende producten van VanMeijel leren kennen. Ik vind het mooi om te zien dat de verschillende producten een totaaloplossing zijn voor onze klanten. Ik ben mij aan het specialiseren in bepaalde processen en modules binnen onze software waarbij ik ook veel leer over de verschillende processen in de bouw en hoe dit samenkomt in onze software.

De grootste toegevoegde waarde van het Young Professional Programma is voor mij de mogelijkheid geweest om mee te kijken op verschillende afdelingen. Hierdoor kreeg ik een breed beeld van hoe het bedrijf als geheel functioneert en kon ik ontdekken waar mijn interesses en sterke punten liggen. Daarnaast is het optrekken met andere Young Professionals ontzettend waardevol geweest, omdat je ervaringen kunt uitwisselen en kunt leren van elkaar. Het programma is ook gericht op je persoonlijke ontwikkeling. Zo zijn we gekoppeld aan een coach en hebben we trainingen gekregen in persoonlijke effectiviteit.

Tijdens het Young Professional Programma heb ik de keuze gemaakt om mij te specialiseren in de logistieke en financiële module binnen het Metacom+ team. Sinds kort ben ik voor het eerst betrokken bij een implementatieproject en draai ik mee in verschillende werkgroepen.

Jelmer
Tijdens het Young Professional Programma heb ik in de eerste plaats heel veel geleerd over VanMeijel, onze producten en het vak consultancy. Maar daarnaast ook hoe ontzettend veel er komt kijken bij (bouw- en infra) bedrijven digitaliseren, omdat er zoveel processen zijn die voor elke klant weer anders zijn, wat ervoor zorgt dat bijna per klant verschilt wat ze van ons nodig hebben.

Het Young Professional Programma geeft je een groep jonge mensen die allemaal aan het begin van hun carrière staan, waarmee je tegelijk begint. Het zijn nog steeds nieuwe collega's, maar je hebt wel een groep die je meteen goed leert kennen. Ook kun je elkaar helpen en ervaringen delen. Verder vond ik het erg fijn dat je op deze manier in sneltreinvaart het bedrijf en de branche leert kennen, om vervolgens bij meerdere teams mee te lopen en uiteindelijk het team te kunnen kiezen dat goed bij je past.

Tijdens de laatste fase van het Young Professional Programma heb ik de keuze gemaakt voor het Metacom Online team. De specifieke processen waar ik mij nu veel mee bezig houd zijn IFA (Inkoop Factuur Afhandeling) Online, en daarbij horende ook de scan en herken software van onze partner eConnect OCR (Optical Character Recognition), dat ervoor zorgt dat de facturen als PDF's in Metacom terecht kunnen komen.

Aan de slag bij VanMeijel
Ben jij op zoek naar een uitdaging en denk je dat VanMeijel een match voor je kan zijn? Check dan nu onze werkenbij website! Je kan kiezen voor een meewerkstage, een afstudeerproject bij ons doen of starten in een van de verschillende vacatures.


Meest recente artikelen

Alle artikelen