Van Leeuwen Sleufloze Technieken en Kleywegen kiezen voor Metacom

VanMeijel groeit. In 2023 koos al een groot aantal nieuwe klanten voor Metacom als ERP-oplossing. Eerder in 2024 koos Vebego als een van de grootste Nederlandse groenbedrijven voor Metacom. Nu maken ook Van Leeuwen Sleufloze Technieken en Kleywegen deze keuze.

Van Leeuwen Sleufloze Technieken (VLST) ging in 2022 de markt op om te zoeken naar een geïntegreerde oplossing die al haar processen kon ondersteunen. Als één van de weinige zelfstandige Nederlandse specialisten in sleufloze technieken, heeft VLST een oplossing voor ieder boorvraagstuk. Het boorbedrijf is gespecialiseerd in het sleufloos aanleggen van kabels en leidingen en ontwikkelt, bouwt en optimaliseert daarbij machines om tot de juiste oplossingen te kunnen komen. Daar is goede software voor nodig waarmee vanuit relatiebeheer en calculatie een project kan worden berekend, gepland en uitgevoerd. VLST ging op zoek naar een oplossing die aan deze elementen voldoet, maar die ook vanuit een project inzicht biedt in de resultaten en de financiële administratie hieraan kan koppelen. De software van VanMeijel sloot perfect aan op deze wensen; Metacom Basis biedt aan VLST de gewenste ondersteuning op onder andere calculatie, planning en financieel gebied, waarbij de applicatie Metacom Projecten wordt ingezet om VLST in staat te stellen projectresultaten in details te kunnen beoordelen.

VLST is onderdeel van de Valutum Holding, waar ook andere bedrijven zoals Kleywegen deel van uitmaken. Kleywegen is al ruim 25 jaar actief in de GWW en voert een breed scala aan werken uit op het gebied van wegenbouw en beton- en waterbouw. Gedurende het selectietraject van VLST werd ook Kleywegen enthousiast over de mogelijkheden van Metacom. Met name de flexibiliteit in de nieuwe module voor het bewaken van Projecten en het beter kunnen bewaken van, en sturen op prognoses Einde Werk van projecten, sprak sterk aan. Om die reden trokken beide zusterbedrijven op.

Jacob Verhoeve, holding directeur van Valutum, zegt hierover: “Onder onze groep hebben wij verschillende type bedrijven. Hiervoor wilden wij een ERP-oplossing die al onze bedrijven ondersteunt. Dit zagen we terug in Metacom. We willen er naar toe dat alle relevante informatie, of dit nu financiële data is of gegevens over onze projecten, altijd beschikbaar is in één veilige en betrouwbare bron. Daardoor kunnen we betere beslissingen nemen, met een lagere kans op fouten. Met digitalisering willen we nog efficiënter en slimmer gaan werken. Metacom ondersteunt daarbij.”

Theo van Meijel, directeur en eigenaar van VanMeijel Automatisering, stelt: “Wij zijn al jaren de toonaangevende specialist in het ontwikkelen van software voor de bouw en de Infra in Nederland. De laatste jaren hebben wij ook vol ingezet om de ondersteunende bedrijven van die branches te ondersteunen. Zo waren we al succesvol binnen het Verticaal Transport en ook bedienen we al boorbedrijven. We zijn er trots op dat wij nu ook, binnen één enkele samenwerkingsafspraak, een Infrabedrijf en een Boorspecialist mogen verwelkomen als nieuwe klant van VanMeijel”.

Over Van Leeuwen Sleufloze Technieken
VLST mag zich het grootste onafhankelijke boorbedrijf van Nederland noemen. Het bedrijf, in 1969 opgericht door de twee broers Anton en Ries van Leeuwen, legt zich toe op het sleufloos aanleggen van kabels en leidingen. De booractiviteiten worden toegepast bij de aanleg van bijvoorbeeld stroom, gas, water, warmte en elektriciteitsleidingen. VLST doet veel projecten in zowel binnen als buitenland op land en in zee waar speciale technieken voor gebruikt worden.

Over Kleywegen
Kleywegen is een allround GWW-bedrijf met een divers scala aan werkzaamheden. Het bedrijf is actief in de wegenbouw en beton- en waterbouw in de breedste zin van het woord. Kleywegen neemt verantwoordelijkheid op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Op meerdere gebieden zetten zij in op een betere leefomgeving.

Over VanMeijel Automatisering
VanMeijel is al decennia lang de onbetwiste softwarespecialist voor de bouw- en de infra. Wat ooit begon als een enkele calculatieoplossing, is nu Metacom, het allround ERP-systeem voor ieder bedrijf in infra, bouw en aanverwante sectoren. Samen maken wij de werkdag van morgen slimmer, leuker en efficiënter dan die van vandaag.

Meest recente artikelen

Alle artikelen